close menu
Ingrediënten

Artikel De Tijd: ‘Muziek heeft impact op ginsengplanten’

Wij zijn trots om samen te werken met een vernieuwende producent zoals Botalys.  Zij ontwikkelen, dankzij een innovatief productieproces, ginsengwortels boordevol actieve stoffen. In het artikel dat 31 augustus verscheen in ‘De Tijd’ bespreekt Paul Evence Coppée, één van de oprichters van Botalys, uitgebreid de werking van ginsengplanten en hoe zij deze ontwikkelen.

Superginseng

Men spreekt van goede ginseng indien deze 10 tot 50 jaar oud is. De reden hiervoor is dat de ginseng plant zich over de jaren heen zich heeft moeten verweren tegen droogte en insecten. Het is op dit momenten dat de ginseng plant stoffen aanmaakt die nuttig blijken te zijn voor de mens.

Botalys heeft een proces ontwikkeld dat al deze omstandigheden zoals seizoenen, insecten,… kan imiteren. Op deze manier slagen zij erin om een ginsengwortel te kweken op 14 maand waarvan de actieve stoffen gelijkaardig zijn aan een wilde ginsengwortel van 50 jaar oud.

De kracht van een ginseng plant

In de wortel bevinden zich de actieve stoffen van de plant, de zogenaamde ginsenosiden.

‘Ginseng maakt je veerkrachtiger, geeft energie, ondersteunt je immuunsysteem en stabiliseert het suikerniveau in het bloed. Dat zijn de claims die we in België kunnen maken. Het helpt tegen stress, het bevordert de concentratie en houdt je brein scherp. Ideaal voor studenten tijdens de examentijd of voor op het werk.’

– Paul-Evence Coppéee (Botalys-medeoprichter) 

Benieuwd naar onze samenwerking met Botalys? Bekijk dan zeker het filmpje van onze New Development Offer Sanaz Sadegh.

Lees het volledige interview hier.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!