close menu
Ingrediënten

Groene thee als warme drank of extract in een voedingssupplement? Ontdek de veelzijdige kracht van de actieve stoffen

Ontwerp Zonder Titel (3)

Groene thee is afkomstig van de theeplant (Camellia sinensis) en voornamelijk bekend geworden door het gebruik als de warme drank “thee”. Als extract wordt groene thee ook veelvuldig gebruikt in voedingssupplementen door de grote hoeveelheid aan actieve stoffen die een positief effect uitoefenen op de gezondheid.

Groene thee

Groene thee is één van de oudste dranken ter wereld en werd vroeger voornamelijk in Azië gedronken vanwege zijn gezondheidseffecten. Deze drank wordt bereid uit de jonge bladeren van de theeplant (Camellia sinensis). Ondertussen is het over heel de wereld gekend en is het één van de meest gedronken dranken ter wereld. Groene thee is ongefermenteerde thee waardoor het grootste deel aan polyfenolen behouden blijft. Zwarte thee wordt eveneens gemaakt uit de bladeren van de theeplant maar deze ondergaan een fermentatiestap waardoor een groot deel van de polyfenolen verloren gaan door oxidatie.

Kopie Van Winnie Instagram Posts (3)

Groene thee: veelzijdige en krachtige ondersteuning in het gezond ouder worden

De belangrijkste polyfenolen aanwezig in groene thee zijn catechinen, waarvan de krachtigste epigallocatechinegallaat (EGCG) is. Groene thee wordt ook veelvuldig gebruikt als extract in voedingssupplementen.  Om een kwaliteitsvol extract uit te kiezen, let je er best op dat het product  gestandaardiseerd is op een hoge dosis actieve stoffen zoals EGCG. Zo wordt een relevante en hoge hoeveelheid aan deze krachtige en werkzame stoffen verzekerd.

De catechines uit Groene thee zijn sterke antioxidanten waardoor ze cellen beschermen tegen oxidatieve stress en hierdoor o.a. een positieve invloed hebben op de ogen en huidgezondheid. Verder helpen ze de natuurlijke weerstand te versterken ondersteunen ze het immuunsysteem. Ook dragen ze bij tot een goede cardiovasculaire gezondheid door ondersteuning te bieden op verschillende gebieden zoals hart en bloedvaten, de cholesterolspiegel en bloedglucosegehaltes.

Dat groene thee een echte all rounder is, wordt bevestigd doordat het naast al de bovenstaande positieve effecten ook nog goed is voor de spijsvertering, cognitieve functies zoals geheugen en concentratie en het energieniveau zowel mentaal als fysiek. Bovendien helpt groene thee ook bij gewichtsbeheersing.

Ook kan de stof L-theanine in groene thee mentale ondersteuning bieden en helpen bij een goede nachtrust.

Kopie Van Winnie Instagram Posts (4)

Waarop let je best bij de aankoop van een groene thee supplement?

Zorg dat je een kwalitatief groene thee extract aankoopt en dat het gestandaardiseerd is op relevante actieve stoffen zoals polyfenolen en EGCG. Om voldoende actieve stoffen uit een kop groene thee te halen, drink je best al een grote hoeveelheid. In groene thee zit van nature ook cafeïne wat sommige mensen niet zo goed verdragen in deze hoeveelheden. Wanneer je een voedingssupplement aankoopt met groene thee extract kan je er dus best voor kiezen om één aan te kopen dat geen of een laag gehalte aan cafeïne bevat.

56

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!