close menu
Ingrediënten

De verborgen krachten van de natuur voor uw luchtwegen

Het immuunsysteem, ook wel gekend als je afweersysteem, bestaat uit ontelbare stoffen en witte bloedcellen die heel nauw samenwerken om het lichaam te verdedigen. Als tijdens een gure, natte herfst of kwakkelende winter de luchtvochtigheid op hol slaat en het afwisselend kil en zacht is dan wordt je immuunsysteem extra op de proef gesteld. In de donkerdere maanden kan je dan ook maar beter zorgen voor een immuunsysteem in optimale conditie. Maar hoe doe je dat?

Je immuunsysteem kan je trainen

  • Activeer je immuunsysteem door zelf actief te zijn. Elke dag minstens een half uurtje bewegen is heel goed aangezien matig intensief sporten het immuunsysteem flink oppept. Ga wandelen, fietsen, dansen, fitnessen, zwemmen, … kies datgene waarbij je je goed voelt en je jezelf niet overbelast. Probeer ook om positief in het leven te staan, want stressperiodes en slecht slapen zijn nadelig voor je immuniteit. Het is natuurlijk soms makkelijker gezegd dan gedaan. Goed om weten is dat fysieke activiteit ook een positieve invloed heeft op je stressniveau en nachtrust. Dus bewegen is een win-winsituatie! Meer informatie en tips over hoe om te gaan met stress kan je ook terugvinden in onze blog.
  • Nuttige polysachariden als stimulans. Polysachariden uit heilzame paddenstoelen (bijv. oesterzwam, shiitake, reishi) of traditionele planten zijn vernuftige triggers om het immuunsysteem alert te houden. Het zijn ingewikkelde natuurlijke koolhydraten die alle spelers binnen het immuunsysteem stimuleren.
  • De juiste voedingstoffen. Om goed te blijven werken gebruikt het immuunsysteem ook talrijke voedingsstoffen. Het gaat hier om verschillende nutriënten maar in de eerste plaats denken we aan de vitaminen C en D. Twee vitaminen, en dan zeker de laatste, waar het lichaam in de wintermaanden vaak niet voldoende voorraad van heeft.
Blog Afbeelding Website Nutrisan

Plantaardige assistentie voor je weerstand en luchtwegen

Je merkt het vlug als ook je keel en luchtwegen een verzachtende ondersteuning kunnen gebruiken. Gelukkig heeft de plantenwereld een grote schat aan natuurlijke ondersteuning om het je zo aangenaam mogelijk te maken en vlug weer de oude te zijn.

 

 

Indiase gentiaan (andrographis) is bruikbaar bij een eerste kriebel in de keel of kuch en helpt om vrijer te ademen. Het is zonder meer de eerste hulp die je maar best in huis hebt liggen, want je gebruikt dit ayurvedisch kruid ‘Kalmegh’ bij voorkeur binnen de twee dagen. Vlug begonnen, is dus binnen de vijf dagen gewonnen.

2
3

 

 

 

Daarnaast brengen ook Ronde zonnedauw en IJslands mos de keel tot rust en dragen pepermunt en vitamine C (uit acerola) bij tot de normale werking van het immuunsysteem.

 

 

Tenslotte heeft Echinacea ook nog verborgen krachten. Dit kruid is zowel goed voor het immuunsysteem als de luchtwegen. Oorspronkelijk is de plant afkomstig van Noord-Amerika maar ook hier is het in je tuin een aanwinst door de mooie en unieke bloemen.

4
De natuur heeft veel te bieden om je zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Zet die winterkwaaltjes dus maar schaakmat!
Respicalm Nl
Respicalm Instant Nl

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!