close menu

Blog

NutrisanPro

Broccoli, een superfood

Superfoods zijn voedingsmiddelen die barsten van goede voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Ze staan dan ook gekend voor hun verschillende positieve effecten op het lichaam.

Broccoli is één van de meest gekende superfoods. Het zit dan ook vol vitaminen, mineralen en vezels. Bovendien is het laag in calorieën, kortom enkel maar voordelen. Daarnaast bevat het ook een erg belangrijke werkzame stof, sulforafaan.

Het consumeren van onbewerkte broccoli geeft echter niet noodzakelijkerwijs de werkzame dosis sulforafaan om een doeltreffend effect te hebben op de gezondheid. De hoeveelheid sulforafaan die wordt opgenomen door het lichaam is immers afhankelijk van verschillende criteria:

  • Het vermogen van de darmflora om glycosinolaat, de voorloper van sulforfaan en de vorm die aanwezig is in broccoli, om te zetten naar sulforafaan is specifiek voor elk individu
  • De kwaliteit van broccoli
  • De bereidingswijze van broccoli
  • De opslagomstandigheden van de groente
Broccoli

Doordat deze condities meestal niet optimaal zijn, is het vaak onmogelijk om voldoende sulforafaan op te nemen uit de voeding om de positieve effecten van deze krachtige molecule te ervaren.

Studie Broccoli

Dan kan gestabiliseerde en biobeschikbare sulforafaan in een supplement een oplossing bieden.

Sulforafaan is van nature uit niet stabiel maar dankzij een innovatieve gepatenteerde technologie is men erin geslaagd om sulforafaan in de vrije en gestabiliseerde natuurlijke vorm te isoleren. Bovendien wordt deze bekomen van GM vrije* broccoli zaden en is deze stabiele vorm 7 keer meer biobeschikbaar dan sulforafaan afkomstig van een glucorafanine-extract.

*niet genetisch gemodificeerde broccoli.

Fahey et al., Mol Nutr Food Res, 2017 Apr,61(4).

On Website Blog Product Banner

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!