close menu

Blog

Gezonde levensstijl

9 tips om op originele manieren meer te bewegen!

 

 

 

 

Bewegen is gezond en belangrijk op elke leeftijd. Daarbij zijn wandelen en fietsen de populairste sporten die ieder op zijn eigen niveau kan uitoefenen. Begint het te vervelen om steeds dezelfde tour te lopen of te wandelen? Dan bestaan er nog heel wat andere manieren om meer te bewegen. Ben je op zoek naar een originele sport of activiteit en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan zeker verder.

origineel bewegen

1. Skaten

Inlineskaten is helemaal terug. Het is dan ook eens iets anders dan lopen en bovendien een leuke combinatie van zowel cardio als spiertraining. Je kan er alleen op uit trekken met je favoriete muziek of tijdens het skaten een gezellig babbeltje doen met een vriend of vriendin. Is het je eerste keer? Bekijk dan eerst online een filmpje met de basistechnieken en kies in het begin voor rustige wegen met geen of bijna geen verkeer. En voor je het weet loopt alles op wieltjes.

2. Fitness parcours in de tuin

Geen zin om binnen in de fitness te trainen bij mooi weer? Of wil je wel meer bewegen maar hou je niet van sporten in een volle fitneszaal? Dan kan een eigen fitness parcours in de tuin wel iets voor jou zijn. Het heeft enkel voordelen. Ten eerste bepaal je zelf je eigen tempo en de intensiteit, ten tweede kan je sporten in de frisse lucht en tenslotte kan je het doen op het moment dat het beste voor jou past. We geven je alvast enkele ideetjes van oefeningen om je op weg te helpen.

 • Touwtje springen
 • Knieën opheffen
 • Jumping jacks
 • Korte sprintjes in de tuin

3. Minigolf

Al eens gedacht aan minigolf? Toegegeven, het is geen intensieve sport maar je zet toch aardig wat stappen tijdens een spelletje minigolf. Tegelijkertijd kan je genieten van de buitenlucht en lig je zeker een paar keer in een deuk door een grappige slag van jezelf of je gezelschap.

4. Snelwandelen

Wist je al dat snelwandelen een olympische discipline is? Ondanks dat het er grappig kan uitzien, is het enorm intensief. De olympische afstand bedraagt 20 km, maar natuurlijk kan je ervoor kiezen om een korter parcours af te leggen. Tijdens het snelwandelen moet er op elk moment minstens één voet contact hebben met de grond. Durf jij een vriend of vriendin uit te dagen?

5. Petanque

Petanque kan je op vele plaatsen doen, in je eigen tuin, op het strand of op de petanque banen in het park. Het is een oude volksport waaraan het hele gezin kan deelnemen. De nadruk ligt op behendigheid en niet op fysieke kracht. Er is dus geen conditie vereist en toch plezier en beweging gegarandeerd. Je kan het zo competitief maken als je zelf wilt. Ga voor een echte wedstrijd om het eerst tot tien of voor de relaxte versie met een lekker drankje in de hand.

6. Mountainbiken

Voor wie graag fietst maar het af en toe toch wat avontuurlijker mag zijn, is er mountainbiken. Er zijn routes over heel België op ieders niveau en als je zelf geen mountainbike hebt kan je er vaak één lenen bij de lokale fietshandelaar. Enkele moutainbikeroutes om te ontdekken zijn deze van het Nationaal park hoge kempen, aan de Belgische kustlijn zoals de duinbossen van De Haan, de Meulebossen in Mechelen en nog veel meer.

bewegen

7. Bootje varen

Rustig of actief, een streek verkennen vanop het water is bijzonder leuk!

Kajakken of kanovaren kan iedereen. Deze avontuurlijke gezinsuitstap brengt je meteen de natuur in. Tegenwoordig hoef je niet meer helemaal tot de Ardennen te rijden om een namiddag te gaan kajakken, ook in Vlaanderen zijn tal van verhuurplaatsen en rivieren waar dit mogelijk is.

Eerder op zoek naar een intensieve uitdaging? Dan zou roeien best iets voor jou kunnen zijn. Op het water is het alvast een stuk aangenamer dan het roeitoestel in de fitness. Denk maar niet dat het bij roeien enkel om de armen draait, ook de benen worden intensief getraind. Het is een complete sport, waarbij doorzetting een must is.

Indien je een meer ontspannen dag in gedachten had, kan je ook gaan waterfietsen met een waterpedalo. Recreatiedomeinen met een meer bieden dit steevast aan. Wil je valsspelen? Dan kan je ook gewoon een motorbootje huren en luilekker relaxen.

8. Watersport

Is (wind)surfen, waterskiën, wakeboarden, duiken… enkel voor het buitenland? Neen hoor, ook in België kan je van deze sporten genieten. Je hoeft heus niet gevorderd te zijn om hieraan te beginnen, er zijn in België veel scholen of cursussen om dit te leren. Wil je gewoon een fijne daguitstap beleven? Dat kan ook, verschillende organisaties bieden dit aan.

9. Wandelen 2.0

Wandelen is heel erg ontspannend en een uitstekende vorm van beweging. Maar toegegeven, wanneer je steeds dezelfde tour wandelt, kan het saai worden. De berenjacht was de afgelopen maanden dan ook een immens succes! Er zijn gelukkig nog tal van andere manieren om jouw dagelijkse wandeling spannender te maken:

 • Heb je al gehoord van Geocaching? Het is een wereldwijde schattenzoektocht, via GPS coördinaten. Het enige dat je nodig hebt, is een speurneus en een smartphone. Wedden dat er ook bij jou in de buurt enkele verstopt liggen!
 • Maak een eigen fotozoektocht voor jouw vrienden of familie. Een leuke manier om de buurt beter te leren kennen.
 • Ken jij de nieuwe trend GPS-art of GPS drawing al? Tegenwoordig wandelen velen met gps-trackingapps. Via deze apps kan je jouw route achteraf bekijken en met vrienden delen. Bij deze nieuwe trend, stippel je een route uit die een leuke figuur maakt.
 • In België zijn er heel wat blotevoetenpaden terug te vinden. Geniet van gras en zand tussen jouw tenen en beleef een nostalgische namiddag. Ook leuk om met kinderen te doen!

Nutriënten die ondersteuning bieden om soepel te blijven bewegen.

 • Magnesium is belangrijk voor het ontspannen van de spieren en de flexibiliteit van de botten. Bij een tekort aan magnesium kan je namelijk last krijgen van spierkrampen tijdens het sporten. Meer weten over magnesium, lees dan ook onze blog.
 • Ubiquinol is de actieve vorm van co-enzym Q10 (coQ10). Deze coQ10 is aanwezig in elke cel van ons lichaam, dus ook in onze spieren. Het zorgt ervoor dat de spieren niet enkel voldoende energie krijgen maar ook in staat zijn om sneller te recupereren.
 • Kurkuma ondersteunt de gewrichten. Sporten is gezond maar kan soms je gewrichten op de proef stellen. Last van pijnlijke gewrichten tijdens of na het sporten? Kurkuma kan daarbij ondersteuning bieden.
 • Collageen is een belangrijk onderdeel van bindweefsel en is goed voor de functie van bloedvaten, botten, kraakbeen, tandvlees, huid en tanden. Hierbij speelt vitamine C ook een cruciale rol. Deze vitamine draagt namelijk bij tot een normale collageenvorming in het lichaam.
Curcuphyt Nl
5
3

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!