close menu

Blog

Gezonde levensstijl

Fit en soepel het hele jaar door!

Bewegen heeft verschillende positieve effecten op het lichaam en de geest.  Bij beweging ligt de nadruk niet op heel lang bewegen maar vooral op de regelmaat. Zo wordt als norm vaak gehanteerd om per week 5 maal matig te bewegen gedurende 30 minuten of 3 maal 20 minuten intensief.

Meer focus en minder stress

Beweging is goed voor het lichaam en het geheugen. Het zorgt er namelijk voor dat de hersenen meer zuurstofrijk bloed krijgen waardoor onze geest scherper is. Hierdoor kan je beter problemen oplossen, besluiten nemen en wordt het geheugen versterkt. Daarnaast daalt de hoeveelheid stresshormonen in het lichaam en worden gelukshormonen vrijgemaakt. Minder stress zorgt bovendien voor betere resultaten. Je kan met sporten even je hoofd vrijmaken en voelt je beter in je vel.

 

Joggen

Beginnen joggen start met de juiste loopschoenen die comfortabel zitten en een goede ondersteuning bieden om de schokken tijdens het lopen op te vangen. Een hartslag meter kan ook een goede hulp zijn. De ideale hartslagzone om efficiënt te trainen en je conditie op te bouwen bevindt zich tussen de 70 en 75 procent van je maximale hartslag. Deze kan je berekenen door je leeftijd af te trekken van 220, bv. Iemand van 31 heeft een maximale hartslag van 189. Daarnaast is het vooral bij lopen ook belangrijk om bij aanvang goed op te warmen om de gewrichten en spieren los te maken en langzaam te starten om nadien verder op te bouwen. Vergeet ook na afloop niet te stretchen om blessures te voorkomen. Tenslotte heeft het lichaam tijdens en voor het lopen genoeg vocht nodig zodat het gehydrateerd blijft, voldoende drinken is dus de boodschap.

joggen

Fietsen

Fietsen is een ideale sport voor alle leeftijden, van beginnende sporter tot gevorderde, doordat de belasting op het lichaam heel laag is. Je kan beginnen met lokale toertjes of het doen van boodschappen met de fiets tot langere (dag)tochten. Elk gebied heeft wel vastgelegde routes of knooppunten waarbij je zelf je route kan uitstippelen. Een ideale manier om nieuwe plekjes te ontdekken en tegelijkertijd ben je in beweging en is het goed voor je gezondheid. Zowel bij lopen, fietsen of een andere buitensport is het steeds belangrijk om je te beschermen tegen de zon en probeer op zeer warme dagen de warmste uren van de dag te mijden.

Fit en soepel het hele jaar door!

Bewegen op het werk

Wanneer je een hele dag op kantoor of thuis achter een bureau zit is het belangrijk om regelmatig even te bewegen. Dit hoeft niet veel tijd te vragen. Zo kan je de trap nemen in plaats van de lift, even stretchen, tijdens je middagpauze een korte wandeling maken of in plaats van te bellen naar collega’s op kantoor even langsgaan bij zijn of haar bureau.

Gewrichten en spieren op een natuurlijke manier ondersteunen

Om je goed te voelen bij het sporten en soepel te kunnen blijven bewegen moeten je spieren en gewrichten in topconditie zijn. Ingrediënten uit de natuur kunnen hierbij een zeer goede ondersteuning bieden. Verschillende plantenextracten, vitaminen en mineralen zijn namelijk gekend om hun ondersteunende eigenschappen van de gewrichten, spieren, bindweefsel en pezen.

De gewrichtsondersteunende effecten van Kurkuma zijn uitgebreid wetenschappelijk aangetoond en deze specerij staat bovendien al jaren bekend als een goede ondersteuning van de gewrichten. De wortel van de plant zit vol met actieve stoffen en heeft een typerende gele/oranje kleur. Meer informatie over deze bijzondere specerij kan je terugvinden in onze blog ‘De superkrachten van kurkuma onthuld’.

Ook de hars van Boswellia of wierookboom wordt al duizenden jaren gebruikt als een natuurlijke ondersteuning van de gewrichten.

Fit en soepel het hele jaar door!

Daarnaast is collageen een belangrijke bouwsteen van botten, bindweefsel, pezen, tanden, kraakbeen en de huid. Hierbij speelt vitamine C ook een cruciale rol. Het ondersteunt namelijk de natuurlijke collageenvorming in het lichaam.

Mangaan speelt dan weer op zijn beurt een rol in de aanmaak van bindweefsel.

Tenslotte is magnesium essentieel voor een goede werking van onze spieren, ondersteunt het energiemetabolisme en helpt bij de vermindering van vermoeidheid.

Het lichaam heeft dus nood aan verschillende nutriënten om optimaal te kunnen bewegen. Luister vooral ten allen tijden naar je lichaam en geniet van de lichaamsbeweging.

Flexisan Nl

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!